Kvinnors rättigheter är under attack – igen.

Jag kan inte släppa det fullständigt vidriga beslutet i USA att upphäva rätten till abort. Det sitter alltså män – och kvinnor i en domstol och bestämmer över miljontals kvinnors liv och kroppar. Politiker och medborgare hänvisar till en, för dem helig bok och rättfärdigar därmed inskränkning av kvinnors rättigheter.

Jag försvarar rättigheten att tro – och praktisera sin religion alla dagar i veckan, men det innebär också att de som har en religiös tro ska ge fan i vad jag tror på, eller hur jag vill leva mitt liv. Alla kvinnor i USA som vill göra abort måste ha den möjligheten. Alla kvinnor som inte vill göra abort ska slippa.

Jag fick en kylskåpsmagnet av min mamma för en massa år sedan. Den har texten – I have no problem with god, its the fanclub I can’t stand. Just idag känns den aktuell.

Jag är så förbannat trött på alla män, och kvinnor som anser sig ha rätt att begränsa andra människors liv med med hänvisning till sin religion. Håll din religion för dig själv och låt andra leva sina liv som de vill.

Lyssna på Ana Kasparian och hennes klockrena brandtal på ämnet religion. Det är ett år gammalt men lika aktuellt fortfarande.

På återseende

/ Linnea

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: