Bokslut för läsår nummer sex

Nu är mitt sjätte läsår på Hammarkullsskolan avslutat.
Det har minst sagt varit en resa för mig. Hammarkullsskolan är mitt första rektorsuppdrag i grundskolan. Jag kom till en skola som inte mådde bra, men nu sex läsår senare har vi fått organisationen på plats. Vi har en bra arbetsmiljö och vi har ett stabilt team som trivs tillsammans.

När vi sparkade ut treorna sjöng de en sång som deras lärare skrivit till dem. En textrad i sången har fastnat i mig – här i skolan har vi skrivit, vi har läst en massa text, vi har lärt oss en massa saker så att hjärnorna har växt. Våra fröknar har varit super, de har funnits där för oss, vi har skapat massa minnen, oförglömliga förstås.

Det är inte bara barnens hjärnor som växer under deras år på Hammarkullsskolan. Min hjärna har också vuxit de senaste sex åren. Det har varit väldigt roligt, lärorikt och bitvis jobbigt att vända skolans utveckling. Det jag framförallt tar med mig är alla elever som gett oss personal en trippeldos av kärlek. Alla kloka frågor de ställt, alla gånger de har utmanat oss och allt de har lärt oss om vad de behöver för att utvecklas så långt som möjligt. Jag tar med mig förtroendet från föräldrarna. Det är en stor sak att som skola få förtroendet att utbilda barn. Föräldrarna lämnar det käraste de har i våra händer och det förtroendet ska vi förvalta väl.

Jag har oförglömliga minnen från mina sex senaste år på Hammarkullsskolan och jag ser fram emot att fortsätta fylla på minnet med fler oförglömliga minnen de kommande åren.

Jag får ofta frågan hur länge jag ska arbeta på Hammarkullsskolan. Svaret är: så länge jag får.
Jag kan inte tänka mig en bättre arbetsplats. Jag kan inte tänka mig att arbeta med några andra elever än de vi har. De är underbara på alla sätt. Mina medarbetare är riktiga proffs som aldrig ger upp på eleverna. Att arbeta med dem är en ynnest.

Nästa läsår har jag för första gången ”bara” Hammarkullsskolan F-3 som mitt ansvarsområde vilket jag ser fram emot. Nu ska jag fästa alla trådar som hänger löst och jag ska fokusera på att vara ute i verksamheten och stötta lärarna och eleverna så mycket jag bara kan.

Men först – valrörelse och fokus på att skapa ett bättre ramverk för skolan.

På återseende

/Linnea

3 svar till ”Bokslut för läsår nummer sex”

 1. Anders Christensson profilbild
  Anders Christensson

  Hurra!
  Gott att läsa!

  Gilla

 2. Vad menar du med ”bara” Hammarkullskolan? Eller snarare vad är det du släpper?

  Gilla

  1. Jag släpper mellanstadiet.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: