Ser ni paniken från friskolelobbyn?

Stiftelsen Svenskt Näringsliv sänker sig till den lägsta möjliga nivån med sin nya kampanj – Stoppa bussning.

Ända sedan regeringen lade fram förslag om reformerat skolval har borgerliga politiker och friskolelobbyn ägnat all vaken åt att diskutera förslag som inte finns. Det är så det blir när de saknar egen skolpolitik.

Det är intressant att Stiftelsen Svenskt Näringsliv motsätter sig bättre skolskjutslösningar. De vill alltså inte att människor ska kunna bo i hela landet. Det blir nämligen konsekvensen av deras invändningar mot förslagen om skolskjuts.

Regeringens förslag är supertydlig och glasklar i att – Föräldrarnas önskemål ska vara utgångspunkten för alla skolplaceringar. När det finns fler önskemål än tillgängliga platser ska det finnas tydliga, transparenta principer för skolplacering.

Det är viktigt att skilja på att önska skola och att bli placerad på en skola. Regeringens förslag om reformerat skolval kan därför inte minska valfriheten. Förslagen kan bara öka valfriheten.

Eftersom alla invånare inte bor på samma geografiska plats i en kommun tillhandahåller hemkommunen skolskjuts. Hur ska eleverna ta sig till skolan om Stiftelsen Svenskt Näringsliv får sin vilja igenom? Ska de cykla tre mil enkel väg på morgonen och eftermiddagen och på vintern ta sparken?
Det är bara dumt att påstå att skolskjuts är lika med bussning av elever.

Förslagen syftar till att skapa ordning och reda i skolvalsprocessen. Det borde ordning-och-reda högern älska.

Nu vill de ta bort skolskjutslösningar och förhindra att människor ska kunna bo i hela landet. Jag tror inte att företagarna är stolta över dem idag.

På återseende

/Linnea

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: