Förändringens vindar blåser

Jag har ändrat åsikt och ståndpunkt flera gånger de senaste fem åren. Jag har gått från att vara emot ett fritt skolval till att förespråka ett gemensamt skolval.

Jag har blivit allt mer liberal de senaste åren, jag vill se en skola där det finns valfrihet som utgår från rättvisa. Jag vill se finansiering utifrån huvudmännens olika ansvar, en finansiering som är effektiv och som inte innebär slöseri med skattemedel.

En viktig princip för mig är att den enes bröd får inte vara den andres död. Jag menar inte bokstavligt men i nuvarande skolsystem har vi allt större resultatskillnader mellan skolor. Nu får eleverna olika förutsättningar beroende på föräldrarnas utbildningsnivå och vilken skola de går på. Det är illeberalt.

Jag blir glad när personer som definierar sig som borgerliga skriver till mig och berättar att – jag har lärt mig mycket av det du skrivit, eller jag har ändrat mig efter att ha läst det du skrivit. Jag blir också glad när jag får meddelanden som säger att – jag håller inte med dig i alla frågor men du har många viktiga poänger.

Det rör på sig. Det är inom den borgerliga sfären som det politiska hoppet finns. Det är där förändringen sker – och måste ske.

Om vi ska värna friskolereformen måste vi reformera den. Det är bara så vi kan skapa legitimitet för skolsystemet över tid.

På återseende!

/ Linnea

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: