Sekunden som förändrade mig

Idag såg jag ett avsnitt i serien ”Familjeäventyr på Galapagos”
Jag har missat att det finns två säsonger av serien som handlar om en familj från England som bor på Galapagos ett par månader för att pappan i familjen forskar på öarna.

Jag besökte Galapagos 2014 och det förändrade mig för alltid. Jag tror att jag har blivit mer ödmjuk sedan resan. Att snorkla/fridyka tillsammans med sköldpaddor, hajar, manta rays, Nemo och alla hans vänner, korallträdgårdar och bläckfiskar ger perspektiv. När jag såg avsnittet från Galapagos kom jag och tänka på hur mycket jag saknar att snorkla. På grund av pandemin har jag inte rest iväg och snorklat på nästan fyra år. Fyra långa år.

Galapagos är en magisk plats där djuren och människorna lever sida vid sida. När jag åkte bil på Isabela låg det en sköldpadda på vägen. Chauffören stannade och väntade till sköldpaddan hade lämnat vägen. Det tog 3,5 timme.
När jag var ute och vandrade på en vulkan väntade vi till leguanerna hade lämnar den stig vi vandrade på. När vi snorklade stannade vi upp, slutade blåsa bubblor och var tysta när en manta ray svävade förbi oss eftersom de inte mår bra av att bli stressade. Att lämna företräde för djuren är lagkrav på Galapagos.

Galapagos är mytisk.
Naturen.
Djuren.
Fyra årstider på en dag.
Bergen.
Vulkanerna.
Havet.
Färgerna.
Uttorkade öar och grönskande öar.
Blått vatten som sjuder av liv.

Det är nyttigt att stanna upp och fundera över hur små vi är i den stora, vida världen.
Jag får frågor ibland om varför jag reser till så konstiga ställen. När jag väljer resmål väljer jag antingen platser som är av historiskt intresse eller resmål med magnifik natur och gärna spännande liv under ytan. Det är därför jag rest mycket i Mellanöstern, Fd Sovjet, Asien, Etiopien och Sydamerika. Natur, historia och kultur.

En sekund jag aldrig kommer att glömma är första gången jag snorklade. Jag tog på mig fenorna, snorkeln och cyklopen och dök ner i det varma, blåa vattnet. När jag öppnade ögonen var jag en meter från en liten vattensköldpadda som svävade mot mig. När jag simmade en bit därifrån såg jag en otroligt vacker manta ray.

Jag var för evigt såld till livet under ytan. Det finns ingenting som gör mig så avslappad som att omslutas av varmt, blått vatten och synen av alla söta djur och vackra koraller och anemoner under ytan.

Vilka händelser/upplevelser har förändrat dig?

På återseende
/Linnea

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: