Valrörelsen har olika tonlägen

Med jämna mellanrum kommer kommentarer om ”tonen” på twitter. Antingen är den för hård, för raljant, för insiniuerande eller för anklagande.

Det märks tydligt att valrörelsen har startat. Plötsligt slutar partier att samarbeta, nu ska alla partier positionera sig och sina frågor.

Moderaterna briljerade i veckan genom att under en och samma dag skicka ut ett pressmeddelande om ett nytt politiskt förslag för att sedan rösta nej till samma förslag i riksdagen. Det går fort i hockey, och i politiken.

Det märks att det är valrörelse på skolans område. Regeringen har lagt fram bra propositioner. Borgerligheten håller som väntat inte med, men i stället för att argumentera i sakfrågan pratar de om sådant som inte existerar. Det är bara borgerligheten som pratar om att bussa eleverna. Regeringen har inte ens nämnt det. Det märks att det är valrörelse när jag blir kallad valfrhetshatare och valfrihetsmotståndare på daglig basis när den linje jag driver innebär ökad valfrihet.

Det finns en tydlig koppling mellan politik > lobbyism/PR branschen. Det är bra att det problematiseras. Jag skulle vilja se en lång karantän för att bomma igen svängdörrarna mellan politiska uppdrag och lobbyism. jag ser att det ibland omnämns som korruption vilket jag vänder mig emot. Att vara problematiskt och korrupt är inte samma sak. Vi ska använda begreppet korruption varsamt.

Jag kan låta hård och raljant ibland och det händer att jag fräser till och säger att – jag har rätt och du har fel. Min lojalitet ligger hos elever och lärare. Det är för dem jag lägger ner allt detta arbete. ni får tugga i er att jag tappar humöret ibland när sakliga och väl underbyggda argument bemöts med – du hatar friskolor.

Låt oss fokusera på sakfrågorna, de förvaltningstekniska detaljerna och skollagstiftningen i stort. Det är där vi finner skolans största och mest akuta problem.

Fram till problemen är lösta ska vi ha, och kommer vi ha intensiva debatter och samtal i varierat tonläge.

På återseende

/Linnea

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: