Ner i gruvan proletärer

Nu närmar sig valet.
Det innebär att desperationen växer hos friskolelobbyn och de som med näbbar och klor försvarar nuvarande lagstiftning på skolans område. De vet att opinionen är emot dem. De vet att befolkningen vill se ett reformerat skolsystem med mindre marknad och mer likvärdighet.

Dagens Nyheter hade en artikel igår om problemen som Sollentuna kommun nu får när en handfull friskolor etablerar sig. Det tog bara några minuter innan de intervjuade föräldrarna stämplade som ”skoltwittervänster”
Det intressanta är att alla som kritiserar nuvarande lagstiftning blir kallas för ”vänster” oavsett om det är en profilerad högerperson eller en som regelbundet påtalar att man inte röstar vänster.
På ren reflex blir all kritik mot nuvarande lagstiftning stämplad som vänster.

Friskolelobbyn skriker – Ner i gruvan proletärer, i kör.

Det spelar ingen roll vad vi säger eller vad vi gör. Vi som vill ha en likvärdig skola där alla elever får goda förutsättningar att klara grundskolan med godkända betyg ses som kommunister.
Det handlar inte om att de tror att man är vänster, men eftersom friskolelobbyn har 0 argument baserade på fakta är misskrediteringar den enda strategin de har kvar.

Jag har slutat bry mig om vad folk säger och skriver om mig. Vill ni kalla mig för kommunist, sosse, skoltwittervänster. Varsågoda!
Jag kunde inte bry mig mindre.

Jag gör det jag gör av en enda anledning – för att jag vill ha förändring. Under 2022 har jag bestämt mig för att samarbeta med alla partier, organisationer, fackförbund och andra sammanslutningar av människor som vill se en mer likvärdig skola som utgår från elevernas och lärarnas bästa. Det gör att jag kommer synas med olika partier och i olika konstellationer och i många olika sammanhang. Det betyder inte att jag håller med dem.

Men, en viktig sak. Det finns fortfarande många kvar i det här landet som behöver upplysas som skolsystemets brister. Därför tar jag varje chans jag får under 2022 att påtala systemfelen med skollagstiftningen. Det är valår och är det någon gång politiker är känsliga för opinionens vilja är det nu. Det kommer jag försöka utnyttja till max.

Jag är en del av skoltwittermitten. Oavsett vad andra säger.

På återseende
/Linnea

Ett svar till ”Ner i gruvan proletärer”

  1. Linnea, Du gör ett fantastiskt jobb och jag tror att du märker att vi driver på åt samma håll! Kämpa vidare, vi måste få till en förändring. För Sverige och inte minst för våra barn och ungdomar och för vår framtid.

    Med vänlig hälsning, Rolf Norberg i Mjölby

    Skickat från min iPhone

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: