Ett nej är ett långsamt ja

Idag rapporterade Ekot att Centerpartiet, Liberalerna, Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna kommer att rösta nej till regeringens förslag om differentierad skolpeng och förslagen om reformerat skolval.

Det var väntat.
Jag ser det inte som ett nederlag eftersom de inte kan gå emot friskolelobbyn just nu. Jag hade blivit förvånad om de hade sagt ja till dessa förslag. Dessa partier har en nära relation med friskolelobbyn, politiker i deras partier, nuvarande och före detta arbetar idag som lobbyister inom friskolesektorn. Det är stora belopp som försvaras och friskolelobbyisterna sitter på ett enormt kapital.

Friskolelobbyn har Kreab, Valfrihetens vänner, Valfrihetsfakta, Almega och intresseorganisationerna. Jag har mina budgetar, min fritid, läshuvud och någon form av analytisk förmåga. Jag har min facebooksida, mitt twitterkonto och ett konto på zoom.
Det kallas gräsrotsengagemang och det är mycket mer effektivt och mycket bättre än fina PR-byråer.

Befolkningen går inte på friskolelobbyn och högerpartiernas skrämselpropaganda längre. De går inte på deras hot om minskad valfrihet och stängda skolor. De skyddar ekonomiska intressen. Inget annat. Befolkningen vill ha en likvärdig skola, rättvist skolval och rättvis skolpeng. Befolkningen går i otakt med sina folkvalda politiker, och därför kommer flera politiker i partier som röstar nej till differentierad skolpeng och reformerat skolval bytas ut i valet i höst.
Det är rätt och riktigt. Det är så demokrati fungerar.
När vi inte är nöjda med de politiker som representerar oss byter vi ut dem.

Jag har en princip, att ett nej alltid är ett långsamt ja. Det kommer bli differentierad skolpeng och rättvist skolval. Frågan är bara vilken månad.
Arbetet fortsätter med oförminskad styrka fram till valet i september.

Jag är taggad på valrörelse.
Jag ska vara ledig från rektorsjobbet i några månader inför valet för att opinionsbilda på heltid. Det blir roligt!

Den 2-7/7 är jag i Almedalen och pratar skola.
Om du vill ses och prata skola på Gotland, hör av dig så ses vi!

På återseende

/Linnea

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: