Skam den som ger sig

Natten mellan söndag och måndag sov jag bara fyra timmar – igen. Min sömn är störd sedan mitt senaste endometriosskov. Ikväll var jag inbokad på en föreläsning/panelsamtalskväll i Lerum på tema skola och skolmarknad. Jag var så trött på vägen till föreläsningen att jag somnade i passagerarsätet. Jag tänkte för mig själv, hur ska jag orka prata och leda ett samtal ikväll.

Det är inte första gången jag, dyngtrött masar mig iväg till en bokad föreläsning. När jag väl är på plats får jag alltid energi. Att träffa människor och prata skola ger energi och det gör mig inspirerad att fortsätta prata om skolans styrning.

Varje gång, och nu överdriver jag inte.
Varje gång jag föreläser, pratar, svarar på frågor om finansieringssystemet och skolpengen får jag följande reaktioner
– det här systemet går ju inte att försvara
– det är ju helt sjukt
– jag blir så provocerad
– hur kan man komma på ett så dumt system
– herregud så dumt

V a r j e gång.

Så även i ikväll.
Med jämna mellanrum får jag en känsla av – är det värt det?
Är det värt alla hundratals timmar jag lägger på att läsa, skriva, prata, debattera och föreläsa om skolpengen. Debatten har ändrats men det är inte någon förändring i sikte i riksdagen, där förändring måste till.

Sen möter jag en person som jag förklarar skolpengens konstruktion för, som blir förbannad och där och då vet jag att den här personen kommer prata med fler personer om skolpengen, som i sin tur kommer prata med ett par stycken. En i taget blir till slut väldigt många personer. När många personer pratar om samma sak skapas opinion och med opinion kan man få politikerna att fatta kloka beslut i riksdagen. Det ger mig energi och ork att fortsätta.

Skam den som ger sig. Sluta aldrig prata om den orättvisa skolpengen.

När förändringen kommer, sker det snabbt och då kommer friskolelobbyn stå vid sidan om och undra – vad var det som hände?

God natt

På återseende

/Linnea

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: